Volop in het fokseizoen

Het is al weer even geleden dat ik hier wat gemeld heb. Intussen zijn een aantal jongen en een aantal voedsters verkocht. Dit geeft ruimte aan de jongen die ik (voorlopig) wil aanhouden. Voedster 3VM-305 is naar Belgie verhuisd en voedster 3VM-408 is naar Kerkdriel gegaan. De 5 jongen van voedster 305 zijn verkocht en van de 408 zijn er 4 verkocht. Een ram en voedster heb ik nog aangehouden. Het derde nest van voedster 2VM-608 bestond uit 3 rammen en 4 voedsters. Hier heb ik twee voedsters van gehouden. Het vierde nest van mijn favoriet 3VM-117 bestond uit 9 jongen, waarvan ze er zelf 7 heeft grootgebracht. Van deze 9 heb ik zelf nog 3 voedstertjes en 3 rammetjes. Hier zit een prachtig rammetje bij: 4VM-125. Deze wil ik dan ook zeker aanhouden. Half januari zijn er 3 nesten geboren: voedster 3VM-413 had er 7, waarvan 6 zelf grootgebracht, de zwarte voedster 3VM-402 had er 7 waarvan 6 zelf grootgebracht. Voedster 3VM-419 had er zelf 5 en verder 2 van nest 413 en 402. Dit waren beide zwarte voedstertjes.

Deze jongen zijn afgelopen dinsdag allemaal getatoeerd. Een aantal zwarte jongen zullen half april samen met enkele andere jongen naar Engeland verhuizen.

Verder heb ik 1 maart bij een fokker uit Klazienaveen een drietal gele Vlaamse Reuzen met 5 jongen gekocht. Deze fokker is gestopt met de fokkerij. Het zijn twee voedsters en een ram. De 5 gele jongen zijn 4 voedstertjes en 1 rammetje. Voor mij is het helemaal nieuw. Wellicht ga ik in de toekomst op kleine schaaal enkele gele Vlaamse Reuzen fokken.

Half februari hebben voedster 3VM-705 en 3VM-409 een nestje gekregen. Allebei van de jonge ram 3VM-712. Voedster 705 was enorm dik. Dat bleek ook wel want ze kreeg op dag 31 18 jongen!! Veel jongen waren erg klein en een aantal waren ook dood geboren. Na enkele dagen waren er ook een aantal uit het nest gekomen en helaas doodgegaan. Uiteindelijk waren er nog maar 4 jongen over. Gelukkig, want het hele nest had ook over stuur kunnen gaan. De 4 jongen hebben het het goed gehad want de voedster heeft de jongen goed gevoed. De jongen zijn nu 5 weken en doen het prima. De jongen van voedster 409 zijn een weekje jonger. Dit nest bestaat uit 5 jongen en ook deze zien er goed ontwikkeld uit. Ik verwacht wel wat van deze combinatie. De voedster was 'beste blauwe vlaamse reus'  op de Vlaamse Reuzen Dag in 2013. Ze heeft een prachtig donkere kleur en een geweldig type. Haar benen konden wat sterker en dat is juist het sterke punt van de ram. Beide dieren wegen ruim 8 kg, dus echte Blauwe Reuzen!

Gisteren, 13 maart, heeft de jonge voedster 3VM-709 een nest gekregen van ram 3DX-202. Haar moeder 2VM-608 kan ook elk moment een nestje krijgen. Ze heeft al een goed nest gemaakt dus deze goede moeder is er helemaal klaar voor.

 

 

Website statistieken