De eerste jongen van het seizoen 2014

Na de Liemers Show werden een aantal ingezonden dieren ziek. Met name de zwarte voedster 3VM-402 was er slecht aan toe. Ik heb haar zaterdagavond opgehaald en tot en met woensdag heeft ze niet gegeten. Met andijvie en ander groenvoer heb ik haar weer aan het eten gekregen. Toen ging ze naar een paar dagen ook nog enorm wol plukken en bleek ze dus schijnzwanger te zijn. Ik had haar ingeschreven voor de Gelderlandshow, maar toen was ze dus totaal niet meer in conditie om daar aan deel te nemen. Ook een zwarte ram had geen eetlust en ook deze is gelukkig toch weer beginnen te eten.

Intussen had ik een aantal voedsters laten dekken en inmiddels zijn er vijf nesten geboren.
Vorige week zijn er drie nesten geboren en vandaag zijn er twee nesten geboren. 

Als eerste heeft voedster 3VM-305 gejongd. Ze was drachtig van de zwarte ram 3VM-401. Ze had 9 jongen, maar het was als snel duidelijk dat deze jonge voedster dit niet aan kon. Nu heeft ze nog 5 blauwe jongen.
Daarna waren de twee 2-jarige voedsters 2VM-442 en 2VM-608 aan de beurt.
Voedster 2VM-608, een hele goede moeder, had 8 blauwe jongen van ram 3VM-240. Helaas is er intussen 1 jong doodgegaan omdat ze buiten het nest is gekomen na het drinken. Deze jongen worden zichtbaar goed gevoed, want ze zijn echt dik. Dit in tegenstelling tot de twee jongen van voedster 2VM-442. Ze had 4 jongen, maar nu zijn er nog maar 2. De vader van deze jongen is de mooie grote ram 3DX-202.
Zo is te zien dat de ene voedster met gemak 7-8 jongen aan kan en een ander heeft moeite met slechts 2 jongen.

Vandaag op Nieuwjaarsdag heeft voedster 3VM-408 gejongd. Eigenlijk was ze morgen pas tijd (o.b.v. draagtijd van 32 dagen), maar vanmorgen had ze al een nest. Ze had 7 jongen, maar hiervan waren er twee dood. Ze was erg nerveus en ging bovenop het nest liggen. Ik heb dit even aangezien, maar heb haar uiteindelijk maar even apart gezet en haar wat groenvoer laten eten. Deze voedster was gedekt door ram 3VM-240. 
Vanavond heeft de F-voedster 3VM-117 gejongd. Ook zij heeft dus met 31 dagen gejongd. De laatste dagen at ze heel slecht, dus hopelijk gaat ze nu weer snel normaal eten. Ik heb nog niet heel goed gekeken, maar het lijkt er op dat ze 7-8 jongen heeft. Deze voedster was gedekt door de F-ram 3DX-202. Ik ben erg blij dat ik jongen van deze combinatie heb, maar nu maar hopen dat de voedster ze goed gaat verzorgen.

Er zijn nog een aantal voedsters gedekt, maar hier kan ik nog niet van zeggen of ze daadwerkelijk drachtig zijn. Hierbij zit ook de zwarte voedster 3VM-402.

Intussen zijn er al een aantal jonge Vlaamse Reuzen gereserveerd. Het duurt nog wel een hele tijd voordat de geboren jongen naar een nieuwe eigenaar kunnen. 

Vrijdag 3 januari komt een echtpaar uit Schotland een aantal Vlaamse Reuzen ophalen in Nederland. Bij mij komen ze een zwarte ram ophalen en voor hen heb ik bij een andere fokker ook nog een 4-tal andere Vlaamse Reuzen (blauw, zwart en konijngrijs) geregeld. 


----

Website statistieken