Bruine Kleurdwergen


Enige tijd geleden heb ik drie kleurdwergen gekocht voor mijn dochters. Eén is ook zo maar alleen, dus heb ik er drie gekocht. Eén eenjarige voedster, een jonge voedster en eenjarige ram. De eenjarige voedster had bij zijn vorige eigenaar een nest gehad. Op de Championshow 2012 heeft zij een F predikaat gehaald, een mooie voedster dus. De jonge voedster heb ik op de Gelderlandshow gehad en had daar een ZG93. Ze zitten nu nog in een half Vlaamse Reuzenhok, maar een vierdelige flat voor deze bruine kleurdwergjes is in de maakt.

De oudere voedster is enige tijd geleden gedekt en vandaag is een nestje geboren. Het was verstopt in een hoop stro, achterin het hok. Het viel niet eens op, aangezien de voedster wel vaker een berg stro in een hoek had geschoven. Er was geen wol of bloed te zien, helemaal schoon. Het zijn 5 jongen, erg klein, maar omdat ik de jongen van een Vlaamse Reus gewend ben, vond ik ze nog best groot. 
 
Oudere voedster: 
 
 
 
Ram: 

 
Nestje:
  


---- 

Konijnen ziek n.a.v. Gelderlandshow

Onderstaande bericht heb ik op mijn Facebookpagina geplaatst:

http://www.facebook.com/blauwevlaamsereus

De 2 Vlaamse Reuzen die op de Gelderlandshow zaten, werden thuis behoorlijk ziek. Ze aten niet meer en hadden last van diaree. Gelukkig gaat het nu weer goed met ze en eten ze weer goed. Met allerlei lekkere dingen zoals peterselie, witlof, andijvie, wortel, gedroogd brood, paardenmuesli heb ik ze weer aan de brokken gekregen. 


Helaas, hebben ze de andere dieren ook aangestoken en sommigen zijn er erg aan toe. Er is er niet één die er geen last van heeft. Van de een op de andere dag stoppen ze met het eten van de brokken. Ook drinken ze zeer weinig. Sommigen lusten nog wel wortel of andijvie, sommigen willen helemaal niets. De meesten hebben last van zeer dunnen ontlasting. Dit stinkt enorm, haal deze plekken elk moment dat mogelijk is weg. Inmiddels is mijn 2 jaar oude ram 1VM-133 overleden (zie profielfoto). Hij was enorm aan de diaree, wilde niet meer eten en drinken. Ook gedwongen laten drinken (met spuitje in de bek) hielp niet. Dit is natuurijk erg jammer. IK had deze ram dit jaar nog niet gebruikt. Ik heb nog twee dochters (2VM-347 en 2VM-436), maar die zijn ook allebei behoorlijk ziek, met name 436. 
Ik hoop dat het geen nadelig effect heeft op de jongen die nu in de nestjes liggen, of op de voedsters die drachtig zijn.

Ik heb dit nog nooit eerder mee gemaakt. Het is behoorlijk vervelend, zo niet dramatisch. Je staat er mee op en gaat er mee naar bed. Je weet niet goed wat je wel en niet moet doen. Elke keer dat je naar de hokken loopt hoop je dat alles nog leeft. 
Hoop echt dat het snel voorbij is en dat we weer kunnen gaan genieten....
Website statistieken