Gelderlandshow 2012

Van 21 tm 23 december was de Gelderlandshow in Wijchen. Ik had hier nog nooit aan deelgenomen, maar nu had ik twee blauwe Vlaamse Reuzen ingeschreven. Ik had voedster 2VM-445 en ram 2VM-229 ingeschreven. Dit vond ik twee mooie dieren waarvan ik nog wel eens wilde weten wat de keurmeester van zou vinden. Donderdagavond moesten de dieren worden ingekooid. Omdat ik in verband met de kerstviering op de basisschool geen tijd ze weg te brengen heeft iemand van mijn vereniging PKV Vorden ze meegenomen. Deze tentoonstellingsfokker had 5 witte Nieuw Zeelanders ingestuurd. 

Ik had via de telefoon al gehoord dat beide dieren een F hadden gehaald, maar wist de punten nog niet en wist ook niet hoe ze het hadden gedaan ten opzichte van de andere blauwe Vlaamse Reuzen. Toen ik zondag zelf naar de tentoonstelling ging om de dieren op te halen, zag ik tot mijn verassing dat de voedster een F95 en de ram een F95.5 hadden gehaald. Zeer goede uitslag dus. Helaas waren er maar 4 blauwe Vlaamse Reuzen. De andere twee, ook een ram en een voedster, waren van Gé Hezen. Zij hadden allebei een ZG, maar wel een dikke want ze hadden maar een halve en een hele punt minder dan die van mij. Dit waren ook hele mooie blauwe Vlaamse Reuzen. We zeiden nog tegen elkaar: "Er zijn niet veel tentoonstellingen in Nederland waar je zulke kwaliteitsvolle blauwe Vlaamse Reuzen bij elkaar ziet zitten!"

Net voordat we de dieren ingekooid hebben om ze mee naar huis te nemen, is de voedster van Gé Hezen door  mijn ram gedekt en is mijn voedster doort de ram van Gé gedekt. Nu maar hopen dat beide voedsters drachtig worden.

Naast de twee blauwe Vlaamse Reuzen had ik ook een bruine kleurdwerg ingestuurd. Sinds twee maand hebben we drie kleine bruine kleurdwergen, een één jaar oude ram, een één jaar oude voedster en een jonge voedster van mei 2012. Ze komen van een goede fokker uit Amersfoort. Ik heb ze gekocht voor mijn dochters. Ik wilde graag wel goede dieren zodat ze ook nog eens naar een show kunnen en/of ik er mee kan fokken. De bruine kleur is net als de blauwe kleur een moeilijke kleur, met name om de kleur intens te houden en vanwege de witte haren in het dek. Het jonge voedstertje had ik ingestuurd, ook om eens te horen wat ze er van vinden. Helaas was het de enige bruine kleurdwerg. Dit kleine voedstertje had een ZG93. Helaas had ze ook puntenaftrek in verband met wite haren, dus met iets meer aandacht had ze nog iets hoger kunnen hebben. De éénjarige voedster is nu drachtig en ik hoop dat ze begin 2013 jongen krijgt. Ben wel benieuwd hoe klein zulke jongen wel niet zijn...

Al weer een maand geleden was er een tentoonstelling in Lochem, georganiseerd door PEKLO. Ik was eigenlijk niet van plan om in te sturen, maar men vroeg of ik ook niet een paar dieren wilde insturen. Ik heb toen 2 voedsters van januari, 2VM-128 en 2VM-133, en 2 voedsters van juni, 2VM-608 en 2VM-609 ingestuurd. De beide voedsters van januari hadden allebei een ZG93.5. De jonge voedster 609 had een ZG93 en de andere, 2VM-608 had een ZG94. Daarmee was zij ook de beste voedster van de "Grote Rassen"uit de C-klasse.
Ik heb deze twee jonge voedsters nu 2 keer op een show gehad en beide keren had 2VM-608 betere punten. Zelf had ik ook al het idee dat 608 de betere was, althans op de punten die ik belangrijk vind om te gebruiken voor 2013: benen, stelling en pels. Beide dieren hadden de zwarte ram Koos, 1DX-206, als vader. Ik heb voedster 609 na de show verkocht.

Deze shows waren de laatste shows van 2012. Ik heb dit jaar, voor mijn doen, best een redelijk aantal (verschillende) dieren op de tentoonstellingen gehad. Ik heb wel een goed gevoel bij dit seizoen. Leuke uitslagen en, vind ik nog belangrijker, een aantal leuke dieren om mee te gaan fokken in 2013.

 

 

Website statistieken