Clubtentoonstelling PKV Vorden 2012

Dit weekend is er de Bronckhorsterkleindierenshow, welke wordt georganiseerd door de Plimvee- en Konijnenvereniging PKV Vorden. de vereniging waar ik lid van ben. Donderdagavond heb ik 6 dieren gebracht en vanavond was er de opening. Eerst werden enkele leden gehuldigd en daarna vond de prijsuitreiking plaats. Vervolgens konden alle eigenaren naar de ruimte waar de dieren stonden om de behaalde preditkaten te bekijken.

Ik had, zoals gezegd, 6 dieren ingezonden en had 1x F, 4x ZG e 1x G. Het waren allen voedsters:

2VM-445: F 95
2VM-608: ZG 94.5
2VM-609: ZG 94
2VM-436: ZG 93.5
2VM-432: ZG 93.5
2VM-442: G 91

Ik ben wel tevreden met deze uitslag, zeker gezien de punten voor de overige Vlaamse Reuzen. Voedster 2VM-445 was met de F 95 de beste van de grote rassen. Over het algemeen waren de punten van de Vlaamse Reuzen niet zo heel hoog.
Natuurlijk is het heel leuk hoge punten te hebben, maar ik was wel benieuwd hoe enkele onderdelen werden behoordeeld. Bijvoorbeeld, hoe werden de twee voedsters van juni (608 en 609) ten opzichte van elkaar beoordeeld. De één heeft mijn inziens betere benen en stelling, de andere weer betere oorlengte en pelsstructuur. Of hoe werd de kop van 436 en 442 beoordeeld, hoe de benen van 432? Allemaal zaken waar je een soort bevestinging zoekt naar wat je zelf denkt. De vraag is dan of je zelf enigszins goed zit.
 
Vind het jammer van voedster 442,  maar uiteindelijk wel terecht. Ze had begin van de week nog last van haar voorpoot, ze liep toen op drie poten en at wat slecht. Gelukkig ging het naar enkele dagen beter, dus toch maar besloten haar mee te nemen. Helaas was ze ook behoorlijk in de verharing. Dit zie je dan toch weer terug in de punten voor pels en conditie. Deze voedster heeft een hele beste kop, mooi breed en bol en een heel goede oorlengte van 20cm. Ik heb de moeder niet meer, maar nog wel een volle zuster. Misschien gaat deze zus uit januari nog wel naar een show in Lochem, maar zij is nu zo in de verharing dat ik haar nu niet wil showen.

De grote voedster 2VM-445 had een F. Ik ben altijd wel gecharmeerd van deze imposante voedster met een mooi lang lichaam, een oorlengte van 21cm en een mooie pelsstructuur. Ze is wel wat licht van kleur. Ze komt dan ook van de zwarte ram 'Koos' en al haar nakomelingen waren wel wat lichter. Echter de twee jonge voedsters 608 en 609 zijn ook dochters van Koos, en deze zijn donkerder (uit verschillende voedsters).

Website statistieken