Hokbezoek Vlaamse Reuzenfokkers


Gisteren, zaterdag, zijn een aantal Vlaamse Reuzenfokkers uit Drenthe bij mij op bezoek geweest. De groep bestond uit de heren Lubberts, Kloek, Spijkerman en Kin. De laatste fokt ook blauwe Vlaamse Reuzen. De anderen fokken andere kleuren zoals IJzergrauw, Konijngrijs en Blauwgrijs.
Enige tijd geleden belde Thieme Spijkerman op of ze op bezoek konden komen. Elk jaar gaan zij naar een aantal fokkers in een bepaalde regio. Nu gingen ze naar de Achterhoek. 
Ik zelf had fokker Hezen uit Varsseveld uitgenodigd en ook hij was aanwezig. 's Morgen rond 09.00uur arriveerden zij en hebben we eerst koffie gedronken. Daarna hebben we een aantal jonge dieren op tafel gezet en goed bekeken. Tussendoor werden allerlei ervaringen uitgewisseld. Erg leuk en voor mij ook erg leerzaam.

Afgelopen week zijn er drie rammen verkocht. In het weekend heb ik de grote zwarte ram 1DX-206, Koos, en een jonge blauwe ram 2VM-437 weggebracht naar Otterloo. De fokster uit Moordrecht verbleef het weekend daar. Ik heb afgelopen jaar een aantal nesten van Koos gekregen, maar ik wil komend jaar niet nog langer met hem doorfokken dus daarom besloten hem te verkopen. Het is een grote ram van 9kg met een heel fors type. Het is mooi om iets van dit bloed in de jongen te hebben, maar ivm zijn kleur moet het niet gaan overheersen. Ik heb nu nog twee voedsters van hem, een zwarte van januari die inmiddels 8kg weegt en een blauwe van april. Beide zijn van voedster 1VM-130. De blauwe is wel wat licht van kleur, maar wordt ook een fors dier. Verder heb ik nog een voedster van januari van hem, 2VM-115, maar deze is te koop, en zal dus binnenkort weg gaan. Deze voedster heeft een superkarakter, maar is niet tentoonstellingsgeschikt ivm haar kleur (veel witte haren).

Verder heb ik nu nog twee nestjes van deze zwarte ram. Deze jongen zijn nu 5 weken. Het zijn 3 voedstertjes en 6 rammetjes. Hieronder staan een paar foto's van deze jongen van de voedster 1VM-401 en 0VM-303.

blauwe vlaamse reusHelaas is deze week één van de twee jonge rammetjes van de overleden voedster 136 ook overleden. Ik kwam deze week een keer thuis van mijn werk en toen zag ik dat hij helemaal aan de diaree was. Ik heb de twee jongen direct uit elkaar gehaald en beide 'gewassen'. Het rammetje wilde al helemaal niets meer eten of drinken. Heb hem toen nog wel wat vocht gegeven met spuitje. Helaas was de volgende ochtend het rammetje al dood. Nu dus nog maar één rammetje van deze voedster over....Het is wel een leuk rammetje, maar je kunt zien dat hij maar kort bij de moeder is geweest. Hij is nog iets kleiner dan dat anderen op deze leeftijd waren en ook heeft ie een beetje een slappe buik. Maar, gisteren gehoord, wordt vaker gezien bij jongen die te jong bij de moeder vandaan worden gehaald / waar de moeder van is overleden.

Deze week kreeg ik onderstaande foto's toegestuurd.
De bovenste foto komt uit Alphen aan de Rij waar de broers Buster en Baloe naar toe zijn verhuisd. 
De onderste foto is een foto van Max. Deze ram van januari is naar Zoetermeer verhuisd en weegt inmiddels bijna 7,5kg.Website statistieken