Update van 'Groei Vlaamse Reuzen' en 'Stamboom'

Op mijn webiste www.vlaamse-reus.nl heb ik het bestand waarin ik de groei van mijn Vlaamse Reuzen in bij houd geupdated. Ook het bestand met de stamboom per konijn, waar de vader en moeder en hun  voorouders in staat, is vernieuwd.

De bestanden zijn te vinden via de pagina:

http://www.vlaamse-reus.nl/afstamming/

http://www.vlaamse-reus.nl/groeiBlauwe Vlaamse Reus te koop, jonge ram.

Deze jonge blauwe Vlaamse Reus ram van april 2012 is te koop. Bel of mail voor meer informatie:
blauwe vlaamse reus www.vlaamse-reus.nl

blauwe vlaamse reus www.vlaamse-reus.nl

--------

Afgelopen weken....

Afgelopen weken ging het iets minder met de Vlaamse Reuzen, ruim 3 weken geleden werd de jonge voedster 2VM-110 slechter. Hij at slecht en op een ochtend lag ze dood in het hok. Ik had haar allerlei "lekkere" dingen voorgezet, maar ze at niets. Ik betwijfel of het iets van Dikke Buikenziekte was, omdat ze al wat ouder was. Wel erg jammer, deze voedster was de enige aangehouden voedster uit het nest van 303 uit de wat oudere ram 0LV-113. Ze had een goede bouw met mooie stevige oren en, ze kon heel makkelijk staan. Een week later lag voedster 2VM-136, moeder van 3 jonkies van een maand oud, dood in het hok. Ook zij at voor een zogende voedster niet zo heel goed, maar omdat de receptuur van de brokken (Kasper Faunafood Sport) was aangepast, dacht ik dat het daar aan lag. Deze voedster had de jongen al niet zo heel goed gezoogd, dus hadden de jongen al iets een achterstand. Ik heb de jongen in een schoon hok gedaan. Ik heb ze vooral groen van paardenbloemen gegeven en dat ze aten ze goed. De drie jongen waren 2 rammetjes en een voedster. Helaas raakte de voedster aan de diaree. Ik heb haar enkele dagen speciale melk bijgevoed, maar dit mocht niet helpen en zij is ook doodgegaan. De twee rammetjes doen het goed. Ze eten goed van het groenvoer en nu ook al wat van de brokken.
Of dat nog niet voldoende vervelende dingen waren lag op een avond de jonge voedster 2VM-131 dood in het hok. Dit ging wat vreemd. Ik heb die avond de konijnen eerst brokken gegeven en ben toen even naar binnen gegaan. Toen was er nog niets aan de hand. Een half uur later toen ik ze water en hooi wilde geven, lag ze dood in het hok. Omdat deze jonge voedster altijd heel gulzig at, vermoed ik dat ze dood het gulzige eten is gestikt in het voer. Ik weet niet of het bij konijnen kan, maar omdat het zo snel is gegaan en omdat haar bek wat nat was, denk ik dat het zo is gegaan. Van de drie zusjes was dit natuurlijk weer de betere. Gelukkig heb ik de zusjes 132 en 134 nog.
Gelukkig is er ook nog goed nieuws: voedster 303 heeft 4 blauwe jongen van de zwarte ram. Het waren er veel meer, maar heb het teruggebracht naar 6 jongen. Helaas is een blauwe en zwarte alsnog doodgegaan. Ook voedster 401 heeft 5 jongen van de zwarte ram. OOk zij had er weer meer. Met deze aantallen kunnen de voedster het goed aan en krijgen de jongen voldoende voeding. Ze zijn nu twee weken oud en hebben de oogjes al open.
Er zijn al een paar jongen gereserveerd, maar mocht er nog interesse zijn, dan zijn er nog enkele beschikbaar.

IK heb besloten ook de grote imposante zwarte ram te verkopen en heb deze zwarte Vlaamse Reus te koop gezet.

Gisteren, zaterdag, heb ik alle hokken schoongemaakt en tussendoor heb ik vele foto's van de jonge dieren van januari gemaakt. Deze zijn te zien in de vorige blog.
Ik heb nu twee mooie voedsters (128 en 133) en twee mooie jonge rammen (134 en 229) van januari/februari. Deze dieren zijn denk ik wel goed voor de tentoonstelling. Het mooie is dat al deze dieren zich goed kunnen stellen. Dit vind ik een prachtig gezicht. Voor 229 kan zich apart stellen. Even iets optillen achter de voorbenen en oren en hij staat op het topje van de tenen! Heb zoiets nog nooit eerder gehad. Helaas heeft deze ram een iets minder mooi oog.

Verder heb ik nog 7 jonge voedsters van april. Deze voedsters zijn van 5 verschillende nesten. Aan rammen heb ik nog 4 blauwe en 1 zwarte van april. En dan nog de twee rammetjes van de overleden voedster 136.

Foto's Blauwe Vlaamse Reuzen van 2012

Foto's van enkele jonge dieren.

Voedster 2VM-133 (1):

Voedster 2VM-133 (2):

Voedster 2VM-128:


Ram 2VM-134 (1):


Ram 2VM-134 (2):
 `
Ram 2VM-229:

Voedster 2VM-436:blauwe vlaamse reus voedster

 

Website statistieken