Blauwe Vlaamse Reus te koop (ram van 1 juni)

Zojuist heb ik op mijn website www.vlaamse-reus.nl een jonge blauwe vlaamse reus ram van 1 juni te koop gezet.

Het is een mooi rammetje. Goed van bouw en mooi blauwe van kleur. Vader 0LV-113 (7.5kg) en moeder 0VM-445 (8.5 kg) zijn allebei nog aanwezig. Hij is nog niet getatoueerd, maar dit kan zo worden gedaan (tatoueerder van de vereniging woont bij mij in het dorp)

 

Toevoeging op website vlaamse-reus.nl

Ik heb twee Excel-bestanden welke ik bijhoudt op mijn website www.vlaamse-reus.nl geplaatst.

Het ene bestand geeft de groei van mijn konijnen gedurende het eerste jaar weer. Ik heb hier de groeigegevens van mijn Vlaamse Reuzen van 2010 en van dit jaar in staan. Te zien is hoeveel het konijn weegt en er wordt aangegeven hoeveel weken de vlaamse reus is op het moment van de weging.

Het andere bestand geeft alle vlaamse reuzen weer die ik heb gefokt, vanaf 2009. Deze beginnen allemaal met de verenigingsletters VM. Op het tweede tabblad kan een volledige stamboom van een door mij gefokte vlaamse reus worden "opgevraagd".

De twee bestanden zijn te vinden op de pagina "Jongen" op mijn website www.vlaamse-reus.nl.

---

Wisseling van blauwe vlaamse reuzen

Afgelopen week ben ik bij fokker Evert Jan Kin uit Staphorst geweest. Hij fokt ook blauwe vlaamse reuzen. Ik had vorige week bij Ge Heezen een jonge ram voor Evert Jan opgehaald en deze dus voor hem meegenomen. Vorig jaar heeft Evert Jan een ram (0VM-444) en voedster (0VM-307) van mij gekocht. Van deze combinatie had hij nu 3 jonge voedsters en een ram van. Ik wilde graag een jonge voedster van ram 444 (een "beer van een ram") omdat mijn voedster 442 niet meer in leven is en de ram 443 onvuruchtbaar was, allen afkomstig van voedser 8BS-333, die een goede stelling en stevige grote oren heeft gefokt.
De voedster welke ik van hem heb overgenomen is voedster 0SZ-408. Een voedster welke goed van bouw is, met mooie stevige oren (kenmerk van deze lijn). Helaas heeft ze behoorlijk wat witte haren in haar dek, maar de oorranden zijn vrij van witt haren. We wachten af hoe ze uitgroeit. Ze was 4.4 kg toen ik haar ophaalde.

Naast de ram voor Evert Jan had ik bij Heezen ook een jonge ram voor de Duitse fokster van blauwe vlaamse reuzen,  Jessika Muller, meegenomen. Zij heeft dit weekend op diverse adressen een paar blauwe vlaamse reuzen gekocht. Bij mij heeft ze een jonge voedster van april, welke ik terug heb gekregen nadat ik de moeder drachtig had verkocht, en voedster 1VM-137 verkocht. 137 is een mooie donkere voedster van 6.9 kg. Ik heb besloten haar zus 136 die wat lichter van kleur is, maar forser (7.6 kg) te houden. Haar moeder 0VM-445 (8.5 kg) heb ik ook nog. Ik kan niet alles aanhouden...

Hieronder een foto van 1VM-137:

Aankomende week gaat een ongetatoueerde ram, geboren op 1 april, van voedster 0VM-304 naar de nieuwe eigenaar in Amersfoort.


 

Bezoek aan Blauwe Vlaamse Reuzen fokker

Ik heb nog vakantie en vandaag heb ik een bezoek gebracht aan een collega blauwe vlaamse reuzen fokker, Gé Heezen uit Varsseveld. Hij fokt al vele jaren tentoonstellingswaardige blauwe vlaamse reuzen. Een aantal van mijn fokdieren zijn van hem afkomstig, waaronder de zwarte vlaamse reus waar ik komend jaar mee wil gaan fokken.

Mijn zwarte vlaamse reus is inmiddels "ingepikt" door mijn dochter van vier jaar. Nadat haar blauwe nederlandse hangoordwerg "Koosje" is doodgegaan, is nu de zwarte Vlaamse reus haar konijn geworden. Deze zwarte ram gaat nu ook door het leven als Koos, genoemd naar "Koning Koos" van het kinderprogamma "Het Zandkasteel".
Koos is echte Vlaamse reus. Hij is van begin februari, maar nu al ruim 7.5 kg en een heel lief karakter.
Hier een foto van Grote Koos:
Zwarte Vlaamse Reus

Ik heb vandaag twee jonge rammen bij Gé meegenomen. Eén is voor een fokker uit Staphorst, waar ik deze week nog een keer naar toe ga om zijn dieren te bekijken. Hij heeft vorig jaar van mij een ram en voedster gekocht.
De andere ram is voor een fokster uit Duitsland die aanstaande zondag bij mij een voedster komt halen en die nog graag een onverwante ram erbij wilde.

Vandaag is één van de twee rammetjes van het nest van 445 naar een nieuwe eigenaar gegaan. De mensen hadden een wat oudere Vlaamse reus uit een dierenwinkel, maar deze was "niet echt vriendelijk"... Nu wilden ze graag een jonge Vlaamse reus. De rammetjes waren nog niet getatoueerd, maar dat hoefde voor deze mensen ook niet. Het andere rammetje houd ik nog even en laat ik voorlopig nog bij de moeder.

Vorige week zijn ram 1VM-235 en ram 1VM-406 naar een nieuwe eigenaar gegaan. 235 is de landsgrens overgegaan en is naar Duitsland verkocht, de andere is de dorpsgrens overgegaan en is naar Zutphen verkocht. Beide Vlaamse Reuzen zijn als "hobby-konijn" verkocht.

Vandaag heb ik nog weer wat foto's gemaakt om op de website www.vlaamse-reus.nl te plaatsen. Ik heb de opslagruimte van de website vergroot zodat ik meer foto's en pagina's aan de site kan toevoegen. Er zitten een paar mooie foto's bij, nu nog maar weer selecteren. Net als bij de konijnen zelf....
Hieronder een foto van ram 1VM-133, gefokt uit de overleden voedster 0VM-442 (zie bovenaan mijn blog).
Persoonlijk vind ik dit een hele mooie ram vanwege zijn forse bouw, stevige oren en goede stelling. Kijk 'm eens staan:
  

---

Foto's voedster 1VM-130

Afgelopen week weer wat foto's genomen van een paar van mijn blauwe vlaamse reuzen.
De link naar een slideshow met foto's van
voedster 1VM-130 is:

http://s862.photobucket.com/albums/ab189/greindsen/1VM130/?albumview=slideshow
Website statistieken