Traanoog behandeld met koude thee

Mijn oude vlaamse reuzen ram had al enige tijd een traanoog. Ik had eigenlijk nog nooit een vlaamse reus gehad die zo’n erg traanoog had.
Eerst dacht ik dat het van de drinkbak kwam. Ik geef mijn vlaamse reuzen normaal altijd water met een drinkfles (die met een rode dop en zo’n kogel onderin de drinktuit), maar nu met de vrieskou bevriest zo’n fles heel snel. Daarom geef ik ze nu water middels een drinkbak. Ik dacht dat hij de hele snuit in het water had gestopt en daarom zo’n natte snuit had. Na weer een drinkfles gebruikt te hebben, bleef de snuit nat. Ik had al eens gekeken of er soms een haar in z’n oog zat, maar kon het niet ontdekken.

Ik had al eens ergen gelezen dat je een traanoog kunt behandelen met lauwe thee.
Met een klein spuitje heb ik wat lauwe thee opgezogen en vervolgens enkele druppels in het oog laten lopen. Als je het vel onder het oog iets uittrekt ontstaat er een kuiltje waarin je druppels kunt laten vloeien. In feite spoel je het oog gewoon even. Daarna heb ik de haren rondom het oog goed drooggemaakt.
Het lijkt nu al een stuk beter, het oog traant niet meer. Nu maar even afwachten hoe het verder gaat.

---

Vlaamse reus voedsters drachtig

Het ziet er naar uit dat diverse voedsters, welke ik de afgelopen tijd heb laten dekken, drachtig zijn. Ze veranderen dusdanig van gedrag (knorrig, het stro door het hok krabben, het stro in fijne stukjes knabbelen) dat ik er vanuit ga dat een aantal drachtig zijn.
Voedster 232 is als eerste aan de beurt. Ze krijgt jongen van ram 113. Indien er jongen geboren worden, zal ik de combinaties op de blog vermelden.
Ik heb ook een voedster gedekt met ram 443, de ram welke het scrotum mist. Ben benieuwd of hij bevrucht. Inmiddels is deze ram 8,3 kg. Erg fors dus.
Maar, het is natuurlijk afwachten wat het gaat worden. Dekken en drachtig zijn is één, een nest werpen en de jongen grootbrengen is twee...
Gisteren belde iemand op om een jonge blauwe vlaamse reus te reserveren. Ik heb nu ook een advertentie op Marktplaats geplaatst, waarin ik de mogelijkheid tot reserveren aanbied.

Foto's Blauwe Vlaamse Reuzen Voedsters

Hieronder 2 foto's van mijn twee favoriete voedsters (303 en 442)

Foto's Blauwe Vlaamse Reuzen Rammen

Hier enkele foto's van de jonge blauwe vlaamse reuzenrammen welk ik dit jaar ga gebruiken voor de fokkerij. Ze staan er niet helemaal ideeal op, maar geeft wel een goed beeld.

0LV-113:

0DX-419:

0VM-443:

Foto's van windbreekgaas voor de konijnenhokken

 

 

 

Vlaamse Reuzen gestolen in Leiderdorp

Bij een vlaamse reuzen fokker uit Leiderdorp zij alle vlaamse reuzen gestolen. Echt dieptriest !!

Hieronder zijn oproep, welke op Marktplaats staat:

In de nacht van 1 op 2 December j.l. zijn al mijn fokkonijnen van het ras Vlaamse reus getolen uit de hokken. Het gaat om 29 raszuiver dieren in de kleuren:

- Blauwe vlaamse reus
- Gele vlaamse reus
- Haaskleurige vlaamse reus

Tevens zijn alle tentoonstellingsverzendkisten (geel van kleur met een rode bies erop geverfd), voer, hooi en een agregaat meegenomen.

De verdwenen dieren zijn alemaal getatoueerd en hebben allemaal de nummers 0LV of 9LV of 8LV in de oren staan, als u dieren worden aangeboden met deze nummers zou u mij dan willen bellen of mailen?

Deze dieren zijn voor ons van onschatbare waarde omdat hier 9 jaar fokken in zit en er bijzondere bloedlijnen tussen zitten. Het gemis is daarom voor ons en met name de kinderen enorm, wij begrijpen dan ook niet dat er mensen bestaan die op deze manier een ander benadelen.

Wie o wie kan ons helpen om deze dieren terug te vinden? ---

Website statistieken