Gewichten vlaamse reuzen gedurende groei

Ik ben bezig al mijn wegingen die ik heb gedaan in een Excel-sheet te plaatsen. Tot op heden heb ik bijna elke week alle vlamen gewogen. Je ziet krijgt dan best een goed beeld van de groei. Ook zie je wat van invloed hitte, een show of verharing met ze doen. Dan groeien ze nauwelijks. De meest van mijn blauwe vlaamse reuzen hebben nu een gewicht van nog iets onder de zeven kilo. Een paar zitten er op, een aantal zitten er iets onder. De zwaarste is een ram van april. Deze zit nu op 7,3 kg. Ik weet niet of ik er in slaag een tabelletje of grafiek hier te plaatsen.


---

Fotoshoot van blauwe vlaamse reus t.b.v. "Landleven"

Gisteravond belde een fotograaf van 'Stockpaard Producties' mij op met de vraag of ze een foto mochten maken van mijn blauwe vlaamse reus. Dit was ten behoeve van een artikel over 'blauwe vlaamse konijnenrassen' in het magazine 'Landleven'. Als het goed is wordt dit artikeltje (heel klein...) in het januri-nummer geplaatst. Volgens de fotograaf worden binnenkort de gemaakte foto's van de blauwe vlaamse reus op hun site geplaatst. Ben benieuwd...


---

Foto's voedsters (Vlaamse Reus, kleurslag blauw)

Hieronder enkele foto's van mijn voedsters welke allen dit jaar geboren zijn. De foto's zijn half september gemaakt, dus al even geleden.

0VM-442 (1):
 foto blauwe vlaamse reus

0VM-445:

0VM-303:

0VM-304:

0VM-441:


0DX-315:

0VE-302:

0VE-305:

0VM-232:

0VM-442 (2):
  
(deze voedster is dezelfde als de eerste afgebeelde) Knipoog

 

 ---

Kleindierenshow Midden Veluwe (Apeldoorn) -Uitslag

Woensdagavond had ik 4 blauwe vlaamse reuzen naar de Oranjehal in Wenum Wiesel (Apeldoorn) gebracht.
Donderdag zijn de dieren gekeurd en donderdagvond ben ik toch naar even wezen kijken voor de uitslagen.
De uitslagen waren als volgt:

- 0VM-445 (Voedster, eigen fok: ZG 93)
- 0DX-315 (Voedster, gekocht: ZG 92.5)
- 0VE-302 (Voedster, gekocht: G 90.5)
- 0VM-343 (Ram, eigen fok: O)

Blij was ik met de twee ZG's. Het waren twee voedsters welke op de JDD in Lochem  nog een G hadden gehaald. Nu op een échte konijnententoonstelling een ZG, goed verbeterd dus. Mooi ook dat er één bij was die ik zelf gefokt heb. 445 komt uit m'n eigen opgebouwede lijn (4e generatie) De G van de gekochte voedster viel iets tegen, maar kon me wel vinden in het commentaar. Het is nl een mooi ontwikkeld konijn, mooi van donkerblauw van kleur  en forse oren. Echter, ze was nog niet helemaal in goede conditie. Ze was nog niet helemaal door de verharing heen en dat wordt dan toch op meerdere punten 'afgestraft'.
Wat ik echt heel jammer vond was de O van m'n ram. De reden was: "mist scrotum". Op de twee vorige shows (beide ZG) werd hier geen opmerking over gemaakt. Nu maakt me de O niet zoe veel uit, maar ik was al bang dat ik hem niet meer kan inzetten voor de fokkerij, omdat hij misschien onvruchtbaar is. Ik heb direct een vraag geplaatst op het forum 'raskonijnenfokkers.nl'. Daar werd aangegeven dat er nog wel gedekt mee kan worden, misschien dan z'n ballen nog niet goed zijn ingedaald, misschien dat hij iets minder bevrucht, etc. Nou ja, dat zien we dan wel weer. Ik vind het zo'n mooie ram: mooie kop en forse oren, mooie donkerblauwe kleur, maar vooral hij staat!!! Als je hem neerzet gaat hij direct mooi op z'n benen staan. Echt genieten!
Dus ik probeer het aankomend seizoen gewoon met hem.

Op vorige shows kregen de konijnen 10 punten voor gewicht. Nu kregen ze allen een punt aftrek voor gewicht. Moet er nog eens achterkomen hoe dit precies beoordeeld wordt. Dit is nl heel objectief vast te stellen. Voor de twee ZG-voedsters waren de overige onderdelen (type, bouw, kop, oren pels) dermate goed dat het totaal mooi op een ZG uitkwam.

Vandaag heb ik het vraagprogramma ontvangen van de Bronckhorster Kleindierenshow in Vorden (PKV). Deze wordt gehouden op 5, 6 en 7 november. Ik moet nog eens kijken welke vlaamse reuzen ik ga insturen op deze konijnenkeuring.

 

Kleindierenshow Midden Veluwe in Apeldoorn

Vanavond heb ik 4 blauwe vlaamse reuzen naar de tentoonstelling in Wenum Wiesel (Apeldoorn) gebracht. Volgens iemand aldaar waren er bijna 1.300 dieren.

Ik had er 4 ingeschreven, maar er is maar 1 dier van de ingeschreven nrs daadwerkelijk naar de tentoonstelling, de andere drie zijn andere nummers.
De andere dieren waren zo in de verharing dat ik besloten heb, maar andere dieren in te zenden.
Ik heb 3 voedsters en 1 ram ingezonden, allen geboren in 2010.
Er waren nog een aantal vlaamse reuzen (konijngrijs, wit en ijzergrauw), maar ik was de enige fokker van de blauwe kleurslag.
Voor mij is een dergelijke tentoonstelling de eerste keer. Tot op heden alleen nog maar naar de konijnenshow van de eigenvereniging PKV Vorden, jongedierendag en Vlaamse Reuzen Dag geweest. Afwachten wat deze keuring dan gaat worden. De keurmeester die de vlaamse reuzen gaat jureren is Dhr. Oude Groothuis.

IK heb de konijnen vanavond toch maar iets water gegeven. Niet iedereen doet i.v.m. vuil worden van het dier. Ik weet ook niet wat het beste is, maar vind dit wel zo vriendelijk als ik zie wat ze normaal in een nacht drinken...
De ruimte is een manege. Errug mooi aangekleed en ruim. Ook de kooien zien er heel netjes uit.

Morgenavond wil ik er weer even heen, kijken wat de uitslagen zijn.
De website van de show is:
http://www.kleindierenshowmiddenveluwe.nl


---

Website statistieken