Nieuwe jonge ram uit Leiderdorp

Gisteravond heb ik een jonge ram opgehaald bij I. Sipma uit Leiderdorp. Hij fokt o.a. de kleurslag blauw (maar ook geel en haaskleur). Het is een jonge ram van januri dit jaar: 0LV-113.
Hij is heel mooi donkerblauw met een mooie korte gladde pels. De oren zijn mooi stevig van voldoende lengte. Ik denk dat hij goed past bij mijn dieren. Ik heb hem geruild met een jonge ram van februari van mij (uit V 9DX-410 en R 9DX-403). Ik hoop dat de ram bij hem ook gaat passen.
Was zeer leuk om even met een fokker te praten over het fokken van de vlaamse reus.
Zal binnenkort een foto plaatsen van de nieuwe aanwinst.

Vorige week heb ik de ram die ik in Dordrecht had gekocht (april dit jaar) weer verkocht. Hij was mooi breed met mooie lange oren, maar de oren mochten wat steviger zijn. Ik zag het dus niet helemaal zitten met hem. Hij is samen met twee jonge rammetjes verkocht aan een fokster van blauw in de buurt van Rotterdam.

Blauwe en Zwarte vlaamse reus voedster verkocht + geselecteerde jongen 2010

Vandaag zijn de 1 jaar oude blauwe vlaamse reus voedster (9VM-441) en de 1 jaar oude zwarte vlaamse reus voedster verkocht. Ze zijn naar een fokker uit de omgeving Apeldoorn gegaan. Leuk dat beide voedsters samen naar een nieuw adres zijn gegaan. Vandaag is ook het jonge voedstertje van 441 opgehaald.

Nu moet alleen nog een nieuw thuis voor het zwarte voedstertje (geboren op 1 apri) gezocht worden.

Nu deze 2 oudere voedster zijn verkocht heb ik nog één oude voedster over. Dit is de "Lubberts-voedster" (8BS-333).
Ze is een enorm grote voedster. Haar drie jongen (2 rammen en een voedster) heb ik nog, maar een ram gaat t.z.t. naar een fokker in Staphorst. Ik hoop dat ik haar na de zomer nog een keer drachtig krijg. Ze wordt wel wat oud en krijgt wat last van kwaaltjes... 

Mijn geselecteerde blauwe vlaamse reus jongen van dit jaar zijn tot nu toe:

Ik heb nu 8 jonge blauwe vlaamse reus voedsters:
- 3 van de Hezen-voedster (9DX-410)
- 2 van de eigen ZG-voedster (9VM-436)
- 1 van de zwarte voedster
- 1 van de Lubberts-voedster (8BS-333)
- 1 van de eigen voedster (9VM-441)

Verder heb ik 5 jonge blauwe vlaamse reus rammen:
- 2 van de Hezen-voedster (9DX-410); 1 gaat nog weg.
- 1 van de zwarte voedster
- 2 van de Lubberts-voedster (8BS-333); 1 gaat nog weg.

A.s. dinsdag ga ik nog een jonge ram ophalen bij een t.t.-fokker uit het westen v.h. land.
Ben benieuwd hoe deze jonge blauwe vlaanse reus ram er uitziet....

 

Jonge vlaamse reuzen getatoueerd en verkocht

Afgelopen vrijdag zijn de jongen van de laatste 3 nesten getatoueerd. In totaal zijn er 17 getatoueerd.
Gelukkig woont de tatoueerder dichtbij en kwam hij even langs. Ik hoefde ze dus niet allemaal mee te nemen naar verzamelpunt.

Zaterdag zijn de eerste jongen van deze 17 ook al verhuisd naar een nieuwe eigenaar.
Een blauwe ram is naar een fokker uit Belgie verhuisd (van voedster 441) en een andere blauwe ram naar een stel uit de buurt (van de zwarte voedster).

Zondag is er een zwarte ram verhuisd naar omgeving Rotterdam en een blauwe ram naar omgeving Eindhoven.

Aankomende week verhuizen nog 2 rammen naar een gezin in de Betuwe, 2 rammen naar een fokster in omgeving Rotterdam en een voedster naar Overijssel. Deze zijn allen van voedster 441. Van deze voedster houdt ik dan nog een voedster aan.

De Lubberts-voedster had 3 jongen, 2 rammen en een voedster. De voedster en een ram houd ik zelf, de andere ram gaat naar een fokker uit Drente.

Van de zwarte voedster heb ik ook nog een blauwe ram en blauwe voedster aangehouden. Deze zijn dan volledig onverwant aan mijn overige konijnen, omdat ik deze voedster drachtig heb gekocht.

Van voedster 436 (had er 5) heb ik zelf 2 voedsters aangehouden en de overige 3 zijn verkocht. De 2 voedsters naar fokkers, de ram naar een gezin die hem voor de gezelligheid willen hebben. Voedster 436 heb ik ook niet meer. Deze is naar de buurman gegaan. Ze heeft geen jongen gekregen en heeft iets aan de achterhand gekregen waardoor ze slecht begon te lopen. De buurman had de ruimte om haar daar te houden.

 Ik wil nog graag een paar konijnen verkopen en dan heb ik een paar mooie (jonge) konijnen voor komend showseizoen.
 

 

 

Zwarte voedster te koop

Deze zwarte voedester bied ik te koop aan.
Haar moeder is een zwarte vlaamse reus en haar vader een blauwe. Ik heb haar drachtig gekocht. Ze was drachtig van een blauwe ram welke was gefokt door een tentoonstellingsfokker uit Friesland.
Ik heb nu van haar een blauwe voedster en ram welke ik vooralsnog wil aanhouden. Daarom kan zij naar een nieuw thuis. Van haar heb ik ook nog twee zwarte voedstertjes en een zwart rammetje te koop.

 

Website statistieken