Voedster en Ram verkocht naar België

Afgelopen vrijdag heb ik een jonge ram en jonge voedster verkocht. Ze zijn naar Belgie gegaan. De nieuwe eigenaar heeft nog meer vlaamse reuzen (blauw, geel en zwart) in Nederland gekocht.
Deze ram en voedster waren van het eerste nest dit jaar. Eigenlijk waren ze bedoeld om aan te houden, maar heb ze nu toch verkocht. Er komen of zijn nog een aantal jongen welke ik wil aanhouden, maar je kunt niet alles houden...

 

Nieuwe ZWARTE vlaamse reus

Vandaag heb ik een zwarte voedster van 2009 gekocht.
Het is een zwarte voedster welke uit een zwarte moeder en blauwe vader komt. Ze is, als het goed is, drachtig van een blauwe ram. Deze ram is van een tentoonstellingsfokker uit Friesland. De voedster is niet geatoueerd, maar de ouders en ook de blauwe ram waarvan ze drachtig is, zijn wel getatoueerd. Ben benieuwd wat dit gaat geven.
Ze is nu ruim 7,5kg, dus een mooie maat voedster.|
Een foto volgt nog.

foto's 3e nest jonge blauwe vlaamse reuzen

Hieronder twee foto's van het derde nest. Dit nest is van een eigen gefokte voedster, welke een ZG had op de show van de plaatselijke vereniniging (PKV). Ze zoogt nu 6 jongen. De jongen doen het goed. Ze zijn nu 3 weken. Ze zitten niet meer in het oorspronkelijke nest, maar hebben een nieuw plekje gevonden. Ze knabbelen wat aan het hooi en af en toe eten ze wat mee van de brokken.  
Van dit nest zijn al een paar jongen gereserveerd.

 

Nieuwe konijnenhokken (update met foto's) voor vlaamse reus (2)

Hieronder weer een paar foto's van de nieuwe hokken. Afgelopen zaterdag weer goed gevorderd. De deurtjes zijn er in gehangen en het gaas is op maakt gemaakt. Dit moet er nog wel even op vastgemaakt worden. De wanden waren vorige week al bevestigd, gisteren nog het plafond van de bovenste rij gemaakt. Zoals je kunt zien, pas er nog net een verzendkist of i.d. op.
De deurtjes hebben allemaal al de glansverf. Het overige hout moet nog worden geschilderd, wit/creme net als ons huis.
Het is toch behoorlijk wat werk, maar het meeste is nu gedaan. Het is nu vooral nog schilderwerk dat moet worden gedaan en dan kunnen de konijnen er in. Als het goed is, wordt half april het eerste nest er in geboren....

  

 

 

2 voedsters gedekt / nieuwe hokken

Begin deze week zijn twee voedsters gedekt, één op maandag en één op dinsdag. Nu maar hopen dat de voedster drachtig zijn. Over 2 weken zal ik ze nogmaals bij de ram doen en dan zullen we zien. Beide voedsters hebben dit jaar al een nest gehad. Als het goed is zullen ze een nest krijgen in de nieuwe hokken.

De bouw van de nieuwe hokken vordert goed. Het is toch behoorlijk wat werk, maar het wordt mooi.
De tussenwandjes en achterwanden zitten er allemaal in. Alleen nog een plafond en dan een keer alles in de glansverf zetten. Nu heeft het hout alleen nog maar een laagje grondverf. De deurtjes zijn nu allemaal in de groene glansverf gezet en nu moet het gaas nog even op maat geknipt worden en erop worden gemaakt.
Zaterdag zullen we weer een heel eind komen...

 

Diverse gebeurtenissen...

** Van het eerste nest (7 jongen) zijn 5 jongen verkocht. 2 jongen heb ik zelf gehouden. Dit zijn een voedster en een ram. De overige 5 zijn verhuisd naar:
- Ram (omgeving Den Haag)
- Ram (omgeving Spijkenisse)
- Voedster (omgeving Eibergen)
- Voedster (omgeving Neede)
- Ram (omgeving 's Heerenberg)

Hieronder een foto van "Bob" bij zijn nieuwe thuis:
bob01

------

 ** De voedster welke ik een tijdje geleden heb gekocht, bleek toch niet drachtig te zijn. Jammer. Nu is ze zo in de verharing dat het lastig is om haar gedekt te krijgen. Ze moet momenteel nog niets hebben van de ram. Omdat ze zo fel is, wacht ik nog maar even op mooi voorjaar zodat ze de ram beter toelaat. Ik hoop echt dat ik haar drachtig krijg want ze is mooi groot en dat is wat bij een blauwe vlaamse reus niet misstaat...

 -----

3e nest jonge blauwe vlaamse reuzen

1 maart is er wederom een nest blauwe vlaamse reuzen geboren. Deze is van een eigen gefokte voedster. Ze had op de clubshow voor jaar een ZG (de enige waar ik mee naar toe ben geweest). Enigszins onverwacht. De voedster is zeer vaak bij de ram geweest zonder dat ze gedekt werd. Een keer, de enige keer, is ze dus wel gedekt. Maar daarna ging ze zo slecht eten en drinken dat ik dacht dat ze ziek was. Verder zette ze het hele hok "op de kop" zodat ik net zoveel stro buiten als in het hok had.
Zondagavond was ze wat stro aan het verzamelen, dus heb ik snel het hok op orde gemaakt (plaat voor het hok gemaakt zodat ze een donkere hoek had en beschut was tegen wind). Maar maandagochtend was het hele bouwsel al weer weg. Maar later op de middag heeft ze nog een fantastisch nest gemaakt met veel wol. Daarna lagen daar 8 jongen in. Nu ruim een week later zijn er nog 6 jongen over. Ze lijken prima. Wel zitten er twee "grote jongens" bij.

 

 

Update tweede nest (2)

Het tweede nest met 5 jongen is inmddels 5 weken oud.
Ze doen het prima. Ze wegen nu gemiddeld 800 gram, 300 gram meer dan toen ze 4 weken waren. Ze eten nu volop mee en groeien nu dus zeer snel.

Ik weet het geslacht nog niet, maar hoop dat er zowel een mooie ram als voedster bij zit om aan te houden. 

nest van 5

Website statistieken