Misschien wel een tweede nest Blauwe Vlaamse Reuzen in 2010

Op 1 januari heb ik één van mijn 3 voedsters laten dekken.
Dit is een voedster die ik in 2009 heb gekocht.
Zelf vind ik dit mijn mooiste voedster. Ze is groot, heeft mooie grote oren en heeft gewicht zonder vet en/of dik te zijn.
Omdat ze zo groot is kon het niet goed zien of ze drachtig was. Na 2 weken heb ik haar nogmaals bij de ram gedaan, maar daar moest ze niets van hebben: als een leeuw viel ze de ram aan.
Normaal houd ik de konijnen in hokken die buiten staan.
Ik heb nu toch maar even een tijdelijk hok gemaakt welke ik in een (verwarmde) schuur heb staan. Het is er niet warm, maar het vriest in ieder geval niet. Het hok is 90x160, dus lekker groot. Ik heb haar daar gisteravond in gedaan, dus kon ze alvast wennen. In haar andere hok had ze nog helemaal geen drang om een nest te maken, maar vandaag zag ik haar in het nieuwe hok toch al wat stro en hooi verzamelen. Ze had dit in de bek en bracht het achterin het hok. Misschien is ze dan toch drachtig en krijgen we binnenkort een tweede nest blauwe vlaamse reusjes....

Jonge blauwe vlaamse reuzen in 2010

Op 1 januari (goed begin van het jaar) is er een nest geboren.
De voedster was een zelf gefokte voedster. Het nest bestond uit 9 jongen. Na de tweede dag lag er één jong dood in het nest. De voedster had een goed nest gebouwd met veel wol. Dat was ook wel nodig want het weer zat niet echt mee: temperaturen ver onder nul en sneeuw. De voedster zat in een groot hok buiten!! Ik had de open voorkant afgedekt met een triplex plaat en het hok aan "windzijde" bedekt met een deken.
Ik heb het de eerste tijd met rust gelaten en om de paar dagen keek ik even.
Apart dat het nest dan toch nog zo warm is!!
Helaas is er woensdag 13-1 ook nog een jong doodgegaan, waarschijnlijk is het uit het nest gekropen en niet meer terug kunne komen en dus van de kou doodgegaan.

Nu zijn het er dus nog 7. Ze zien er goed uit en blijven nog lekker in het nest. Ze hebben de oogjes al enige tijd open, maar je ziet ze nog nauwelijks uit het nest komen.

Ik heb een advertentie op Marktplaats gezet. Mensen kunnen nu een jong reserveren. Ik weet nog niet wat het geslacht is, dus het is afwachten of iedereen krijgt wat hij/zijn graag wil.
Inmiddels hebben een aantal mensen een jonge Blauwe Vlaamse Reus gereserveerd

nest jonge konijnen

Nieuwe konijnenhokken

Ik heb besloten om een aantal konijnenhokken bij te gaan bouwen. Ik heb een hoek in de tuin waar ik de 8 nieuwe hokken ga plaatsen.
Het zal een zgn. flat worden: 4 naast elkaar en 2 boven elkaar. De hokken worden 120cm breed, 65cm hoog en 100cm diep.
Eerst ga ik een afdak maken van nieuwe golfplaten en daar komen dan de nieuwe hokken in/onder te staan.
Omdat het weer nog niet echt meezit, ben ik nu nog wat plaatwerk aan het schilderen (zijkanten en achterkanten) en kan ook alvast de deurtjes maken.
Hier komt gaas op van 7,5x2,5cm en 3.4mm dik.
De bodem wordt van betonplex met aan de bovenzijde een antislip-laag van 18mm dik.

Zie blog van maart en april 2010 voor foto's

Website statistieken